Posted on

ambalaj tasarımıAmbalaj Tasarımının Önemi

Görsel kimlik unsurlarının biri de ambalaj tasarımıdır. Ambalajın fonksiyonalite sağlama, markayı temsil etme ve müşteri ile bağ kurma görevleri vardır.

Ambalaj öncelikle ürünü korur, depolama ve taşıma kolaylığı sağlar. Üzerinde taşıdığı bilgilerle müşterinin seçim yapmasına ve ürünü kullanmasına yardımcı olur.

Ambalaj, fonksiyonel gerekliliğinin yanı sıra bir görsel kimlik unsuru olarak markayı temsil eder. Kurumsal kimlik yaratılırken ambalajın kurumsal kimlik öğelerini yansıttığından emin olmak gerekir. Ürün rafta diğer ürünler ile birlikte satılacaksa ürünün ambalajı tasarım olarak diğer benzer ürünler arasında ayırt edici bir özelliğe sahip olmalı ve hedef kitlenin ilgisini çekmelidir.

Günümüzde online satışların artması ile birlikte ambalaj, müşteri memnuniyeti ve müşteri ile bağ kurma açısından daha da önem kazanmıştır. E-ticaret sitelerindeki olumsuz yorumların önemli bir kısmının özensiz ambalajdan, teşekkürlerin büyük bir kısmının da özenli ambalajdan kaynaklandığını gözlemliyoruz.

Kurum kimliğini yansıtan özenli bir ambalajın müşteri ile bağ oluşturmada çok önemli bir etken olduğu açık. Ambalajına iliştireceğin kişiye özel içten bir notla müşteri ile kurduğun bağı sıkılaştırabilir, ambalajını müşterini özel hissettirecek bir iletişim aracına dönüştürebilirsin. Ürünün cinsine, hedef kitlene, günün anlam ve önemine uygun olarak ambalaj ve ambalaj üzeri mesajlarını ayarlayabilirsin. Yılbaşı bayram gibi özel günlere denk gelen gönderimlerin varsa o günlere özel olarak mesajını değiştirebilirsin.

Ambalaj üzeri not örnekleri:

Bu ürünleri sizin için kadın ustalarımız sevgiyle dikti. Yeni yılda güle güle kullanmanız dileğiyle…

Bu ürünleri sizin için özenle topladım. Umarım bayramınıza renk katar …

Bu ürün çiftçilerimizin alın teri ile toplanmış Adana’nın eşsiz pamuklarından üretildi. Güle güle kullanın… vb.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir