Posted on

Slogan oluşturmaMarka için slogan oluşturma

Marka için slogan oluşturmak görsel kimlik unsurlarından biridir. İsmini, logonu ve markanla ilgili vereceğin mesajını akılda kalıcı bir sloganla tamamlayabilirsin. Sloganlar verdikleri işitsel mesaj ile hafızada kalmayı kolaylaştırır. Sloganlarda kelime oyunları, kafiyeler, ürün kategorisini tamamlayan, duyguyu hatırlatan, harekete geçiren kelimeler ve cümleler olabilir. Sloganlar bir duyguyu, bir düşünceyi, bir hareketi veya bir ihtiyacı hedef kitlenin zihnine yerleştirmekte önemli rol oynarlar. Markan için slogan oluştururken  tüm kurumsal kimlik unsurlarında olduğu gibi rakiplerinden farklı özgün bir slogan belirlemelisin.

Bir slogana takıldın mı o kafanda dönüp durmaya başlar. Aynı marka isminde olduğu gibi sloganı da kısa tutmak kolay hatırlanmayı sağlar. Bazı markaların sadece bir veya iki kelimelik sloganı var ve son derece başarılılar. Çiçeksepeti deyince “Var, var” diye tamamlıyoruz. Redbull deyince “Kanatlandırır”, Coca Cola deyince “Hayatın Tadı” diyoruz, Carrefoursa deyince, “Ne lazımsa Carrefoursa”, Lassa deyince “Sağlamsa Lassa”, Anadolu Jet deyince “Uçmayan Kalmasın”, ŞOK Market deyince “Şok!” diyoruz.

Sloganını kurumsal kimlik çalışması öncesi belirlersen kurumsal kimlik çalışması sırasında logoya veya diğer görsel materyallere yerleşimi de yapılabilir. Ama belirleyemezsen reklam verme süreci içerisinde çalışacağın ajansa da bırakılabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir