Posted on

Web sitesi kurulurken dikkat edilecek konularWeb sitesi kurarken dikkat edilmesi gerekenler

Web sitesi kurarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye düşünüyorsan bu yazı tam sana göre. Bir girişimci olarak web sitesi kurarken dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyor ve bir kerede eksiksiz bir site yapmak istiyor olabilirsin. Günümüzde o kadar çok bir web sitesine girer girmez çıkan veya aradığını bir iki tıkla bulamayınca daha fazla vakit kaybetmemek için hızlıca terk eden zamanı kısıtlı olan kitle var ki web sitesi yaparken dikkatli olmakta yarar var. Bir web sitesi kurulurken dikkat edilmesi gereken 6 konuyu aşağıda görebilirsin.

Marka kimliği ile uyumlu olmalı

Web sitenin tasarımı marka kurumsal kimliği ve verdiği mesaj ile uyumlu olarak son trendler gözetilerek yapılmalıdır. Sitenin dizaynı girişiminin kurumsal kimlik çalışmasını yapan ajans veya grafiker tarafından yapılabilir. Kurumsal kimlik tasarımı için ajans veya grafikerden teklif alırken web sitesi tasarımını da yapmalarını isteyebilirsin.

Güncel tutulmalı

Web sitenin bir kez yapılması yeterli değildir. Web sitenin güncellenmesi markana verdiğin değerin bir iz düşümüdür. Yeni ürün, hizmet, etkinlik, fiyat, içerik gibi konularda web sitenin vitrinin olduğunu düşünerek güncelleme yapmalısın. Uzun süre güncellenmeyen sitelerin müşterilerde güvensizlik oluşturarak satın alma iştahlarını azaltacağından emin olabilirsin. Web siteni dizayn eden ajans veya grafiker ile güncellemeler konusunda da anlaşmanı öneririm.

Bilgi vermeli

Müşterinin bilgiye kolayca ve hızlıca ulaşabileceği şekilde ürün veya hizmetlerin anlatıldığı, sık sorulan sorular, hakkımızda ve iletişim bilgileri (telefon, adres, sosyal medya) bölümlerinin olduğu kullanışlı bir site olması önemlidir. Eğer e-ticaret yapıyorsan mutlaka güvenli şekilde e-ticaret yapılabilen bir site olmalıdır.

Müşteri dostu olmalı

Web sitene gelen ziyaretçiler web sitende aradıklarını kolayca ve hızlıca bulmalılar. Bunun için de menüler, butonlar veya ziyaretçilerin sıklıkla giriş yaptığı sayfalar kolay görünür yerlerde bulunmalıdır.

Web sitene gelen ziyaretçi sayıları, sıklıkla ziyaret edilen sayfalar gibi bilgileri incelemen girişimin büyürken web siteni müşteri eğilimleri doğrultusunda revize etmen açısından önemlidir. Örneğin ziyaretçilerin sık sorulan sorular bölümünde sıklıkla iade koşullarına bakıyorsa bu konuyu değerlendirip müşterinin görebileceği bir yere bu sorunun cevabını yazabilirsin. E-ticaret yapıyorsan müşterilerin hangi adımda siteyi terk ettiklerini görebilir bunun nedenini araştırıp sorunu gidererek satışlarını artırabilirsin.

Tüm ekranlar ile uyumlu olmalı

Web sitenin dizayn aşamasında tüm ekran tipleri ile (masaüstü bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları gibi) uyumlu olmasına dikkat etmeli. Birçok web sitesinin mobilden açıldığında küçük ekranlara uyumlu olmadığını hala gözlemleyebiliyoruz. Hiç kimse artık ekranı büyüterek etkileşime geçmek istemediği gibi bu durum müşteride güvensizliğe de neden oluyor. Özellikle e-ticaret için siteye gelmiş bir müşteri o şirketin profesyonel olmadığı yönünde bir izlenim elde edecek ve satın alma yapmadan çıkabilecektir.

SEO yapılıyor olmalı

Arama motorları müşterinin aradığı bilgiye kolayca ve hızlıca ulaşmasını sağlamak için web sitelerini tarayarak müşterini karşısına çıkarıyorlar. Arama motorlarında üst sıralarda gelebilmek için ise web sitesi dizayn edilirken yazılım, tasarım ve içeriklerin en baştan SEO’ya uygun olarak yapılması gerekir. Daha sonra yapılan güncellemeler de gene SEO’ya uygun olarak eklenmeli. Tasarım aşamasında web site tasarımcısı ile SEO uyumlu bir yapı kurması için konuşmalısın. Eğer böyle bir yeteneği yoksa başka bir tasarımcı ile çalışmanı öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir